Carles Puigdemont viatja a Escòcia aquest cap de setmana

El president a l'exili participa en el fòrum internacional Beyond Borders, i ha estat convidat al col·loqui "Where Now For Catalonia and Europe".

 

El president a l'exili, Carles Puigdemont participa en el fòrum internacional Beyond Borders que es celebra a Escòcia els dies 25 i 26 d'agost. La seva partcipació es fa per invitació dels organitzadors del fòrum i consistirà en un col.loqui, diumenge a les 15.00 hores, titulat "Where Now For Catalonia and Europe", segons han informat fonts de l'oficina del president a l'exili. El president ha aterrat aquest divendres a la tarda a Edimburg en un vol procedent de Brussel.les. Aquest és el primer viatge que el president Puigdemont fa a un tercer país des que va tornar a Bèlgica procedent d'Alemanya, un cop va recuperar la seva condició de ciutadà europeu lliure. El fòrum Beyond Borders és un esdeveniment cultural i polític centrat en l'intercanvi i el diàleg entre nacions, pobles i cultures. En l'edició d'enguany hi participaran acadèmics i diplomàtics reconeguts, especialment europeus i nordamericans, en els àmbits de la negociació internacional, la mediació, els refugiats i l'autodeterminació.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha fet ressò a través de Twitter de la participació de Puigdemont al fòrum escocès amb un missatge en què diu: "Endavant, President!". També a Twitter el mateix Puigdemont ha explicat que l'objectiu de la seva participació al fòrum és "explicar el conflicte català". El president ha anunciat que d'aquesta manera reprèn l'activitat internacional "per lluitar per la llibertat de la República Catalana".

 

  

Carles Puigdemont va ser detingut a Alemanya el 25 de març de 2018 quan entrava al país des de Dinamarca i es dirigia en cotxe cap a Bèlgica. El president a l'exili va tornar a Waterloo a finals de juliol, després que la justícia alemanya negués la seva extradició per rebel·lió però l'acceptés per malversació. El jutge Llarena va decidir retirar l'euroordre contra el president i els consellers a l'exili, per evitar que només fossin jutjats per aquesta segona causa. 

 

Comentaris