El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Capella insta per carta a Lesmes apartar i sancionar els jutges del xat per “injúries”
  • CA

 

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha instat el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, a obrir immediatament una investigació sobre els comentaris dels jutges en un canal oficial contra els líders independentistes, que ha qualificat d'”injúries i insults”, i a identificar-ne els autors, apartar-los i sancionar-los.

 

“Estic segura que la comissió disciplinària actuarà, si cal, amb el mateix zel que l’ha definit fins ara davant qualsevol comentari suposadament ideològic per part dels jutges i magistrats”, ha reclamat Capella en la carta.

 

La titular del departament ha subratllat el compromís amb el servei públic dels jutges a Catalunya, que treballen sense que les seves opcions ideològiques interfereixin en la seva feina: “Té la seva reputació a les seves mans”.

 

Capella també ha enviat cartes a la ministra de Justícia, Dolores Delgado; al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i a la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, demanant-los que actuïn davant d’aquests fets.

 

Ha assegurat que està alarmada pels comentaris d’alguns jutges en un fòrum del CGPJ i que si es confirmés “es tractaria d’evidents injúries, insults i mostres d’odi per motius ideològics, que no deixen cap marge a la indispensable imparcialitat del poder judicial”.

 

Segons ella, aquests comentaris “malmeten encara més la reputació i la confiança de la Justícia espanyola equànime” i espera que les autoritats actuïn amb contundència per preservar els drets fonamentals i el prestigi de la Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa