El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Capella: “Han imperat les raons d’Estat”
  • CA

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat que la sentència del judici de l’1-O no ha “derrotat” l’independentisme, sinó que “si algú n’ha sortit derrotat, ha estat l’estat de dret”. “Han imperat les raons d’Estat per sobre de l’estat de dret”, ha lamentat en una atenció als mitjans. En aquest sentit, ha reclamat a l’executiu espanyol en funcions i al que surti de les eleccions del 10-N que “torni a la política “, d’on creu que mai s’hauria d’haver sortit, i “segui a la taula a dialogar”. “Hem de treballar en el diàleg permanent“, ha demanat. En aquest sentit, ha assegurat que el 80% de la ciutadania “no ha entès aquest procés judicial ni les condemnes” i ha reclamat “una solució política” via l’amnistia, així com un nou referèndum d’autodeterminació.

Durant l’atenció als mitjans, Capella ha explicat que des d’aquest dilluns, quan s’ha fet efectiva la sentència, s’obre un període de dos mesos com a màxim perquè la Junta de Tractament dels centres penitenciaris –que ha assenyalat que està formada per funcionaris “independents i capaços”- faci una proposta de quina serà la classificació penitenciària de cada pres i si pot accedir a règim obert. Tot i això, ha remarcat que es tractarà només d’una proposta, i que en última instància serà el Tribunal Suprem qui “tindrà l’última paraula” i podrà impugnar-ho.

Capella ha insistit en la “professionalitat” dels funcionaris penitenciaris que presentaran la proposta i ha recordat que són “independents, objectius i amb plenes competències i capacitats”. En aquest sentit, ha carregat durament contra el líder del PP, Pablo Casado, que ha demanat que l’Estat recuperi les competències penitenciàries de la Generalitat, i ha qualificat d'”inaudit” que “s’atreveixi a qüestionar milers de funcionaris que demostren el que són capaços de fer”.

No valoraré declaracions que es fan només amb una visió electoralista i de qüestionament dels funcionaris“, ha reblat, per després afegir que “és inaudit que algú, des de la responsabilitat política, faci afirmacions d’aquest calat”. En aquest sentit, ha acusat Casado de parlar des del “desconeixement absolut de la realitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa