Capella i El Homrani reproven el tuit de De Gispert

Els dos consellers demanen una reflexió general per no utilitzar insults ni llenguatge ofensiu entre els polítics

La consellera de Justícia, Ester Capella, i el de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han criticat aquest divendres el llenguatge usat per l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert al Twitter per referir-se a dirigents de PP i Cs, comparant-los amb porcs, però han deixat la decisió de retirar-li la concessió de la Creu de Sant Jordi en mans del president de la Generalitat, Quim Torra, que té la competència, i a qui respectaran la decisió. Segons els dos consellers d'ERC, els polítics "no poden respondre un insult amb més insults".

En un acte a Cornellà de Llobregat, Capella ha dit que no "comparteix" determinades maneres d'expressar-se a Twitter o pels mitjans de comunicació. "No ens agrada l'insult i creiem que no és la millor resposta a un insult", ha dit. "La política ha de caracteritzar-se pel respecte i defensar la llibertat d'expressió de tothom, i per tant expressar-se en termes que no insultin ni lesionin a una altra persona", ni fer "comparacions que no haurien de produir-se", ha afegit. Segons ella, "això és predicable a tothom, és un exercici que ha de fer tothom a diari".

Per El Homrani, les paraules utilitzades per De Gispert són "reprovables" i ha opinat que "no es poden fer certes afirmacions". "El respecte és el primer element i la resposta a l'insult no pot ser més insults", ha opinat. Per això, també creu que cal fer una "reflexió", ja que "s'han normalitzat massa certes expressions", i els polítics, segons ell, tenen "l'obligació en tots els àmbits de no jugar amb aquest tipus d'expressions que són ofensives". Sobre la decisió de Torra, ha dit que respecta les competències de cadascú en la presa de decisions i ha dit que els consellers li donaran "tot el suport que faci falta" i estan "a l'espera".

 
 

Comentaris