El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Capella demana l’actuació del CGPJ
  • CA

 

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat aquest dijous que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) actuï contra aquells jutges que han carregat durament contra l’independentisme. Després que El Món revelés els correus interns d’aquests magistrats, la consellera ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que està “pendent” de poder parlar amb la seva homòloga espanyola, la ministra Dolores Delgado.

 

Capella ha reconegut que està “preocupada” després d’haver llegit aquestes informacions, i ha recordat que a un jutge que va criticar la violència policial durant el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre li van obrir un expedient. De totes maneres, ha deixat clar que “voldria pensar que hi ha una majoria de membres de la judicatura que estan en contra del que es diu al xat“.

 

Preguntada per si el Govern prendrà alguna mesura, la consellera ha dit que l’Executiu català no té competències pels jutges i magistrats, de manera que ha insitat al CGPJ a actuar. Capella ha lamentat que aquests correus ataquin tan durament institucions democràtiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa