Capella acusa la Fiscalia d'actuar per "pura venjança i per l'amenaça permanent a la ciutadania"

La dona de Forn diu que Marchena ha traslladat a les defenses que no té cap inconvenient amb el trasllat dels presos a Catalunya

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha acusat la fiscalia del Tribunal Suprem d'actuar per "pura venjança i per l'amenaça permanent a la ciutadania". En declaracions a Catalunya Ràdio, s'ha pronunciat així després que el ministeri públic hagi demanat que els presos no es puguin beneficiar de cap tipus de permís fins que compleixin el 50% de la pena de presó que se'ls imposi. Capella ha demanat la llibertat dels presos o, si això no es produeix, que puguin ser traslladats ràpidament a Catalunya. De fet, el Departament de Justícia ja ha preguntat si Joaquim Forn pot quedar-se ja a Lledoners per evitar un doble trasllat. La dona de Forn, Laura Masvidal, ha explicat que Manuel Marchena ja ha traslladat a les defenses que ell no té cap inconvenient amb el trasllat dels presos a Catalunya.

Capella ha reivindicat la "gran qualitat jurídica" i les "brillantíssimes intervencions" dels advocats i dels acusats en aquesta "causa general". En canvi, ha carregat contra les intervencions de la fiscalia, que ha qualificat de "decebedores". "Hagi el que hagi passat al judici s'han mantingut en un relat, que és un relat modelat, inventat, d'uns fets que no es van produir", s'ha queixat. 

Ha estat especialment crítica amb la petició de compliment de la meitat de la pena sense cap tipus de permís penitenciari. Capella ha negat que això siguin "beneficis penitenciaris, sinó part d'un tractament de les persones d'acord amb el que diu la llei". "Anar més enllà del que diu la llei, el Codi Penal, no té una altra finalitat que la pura venjança i l'amenaça permanent a la ciutadania perquè vigili, 'vigilin perquè nosaltres podrem tornar a actuar quan vulguem", ha etzibat. 

Sobre la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans que rebutja la demanda sobre la presó preventiva de Carme Forcadell, Capella ha opinat que no s'ha admès a tràmit perquè no s'havia esgotat la via interna de recursos previs, però no entra en el fons de la qüestió. 
 Pel que fa a l'escrit del jutjat d'instrucció número 13 que rebutja processar per organització criminal càrrecs del Govern, de la CCMA i empresaris, la consellera s'ha limitat a apuntar que aquesta causa "és la que dona origen a tota la causa general que hi ha al Suprem, i és tan absurda la seva existència com la del Suprem".

 
 

Comentaris