El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cap pres polític sortirà de la presó pel coronavirus, excepte Cuixart aquest dilluns
  • CA

Tots els polítics presos, excepte el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, no sortiran de la presó seguint la recomanació de les presons, segons han explicat fonts penitenciàries i fonts de JxCat i ERC a l’ACN. Així doncs, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Joaquim Forn han decidit no fer les sortides previstes en compliment de l’article 100.2 per anar a treballar o cuidar un familiar. Per la seva banda, tant Jordi Sánchez com Josep Rull segueixen aïllats a la presó de Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus. Cuixart ha sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada aquest dilluns al matí per anar a treballar a la seva fàbrica de Sentmenat (Vallès Occidental).

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’està recomanant als interns el confinament “i que només facin les sortides estrictament necessàries”. Segons fonts de JxCat, els exconsellers Quim Forn i Jordi Turull han decidit “per responsabilitat” no sortir de la presó de Lledoners per treballar, seguint les indicacions d’autoconfinament del president de la Generalitat, Quim Torra.

L’exconseller Rull, a través d’un missatge a Twitter, ha explicat que “per precaució i responsabilitat” va comunicar a la direcció de la presó de Lledoners que havia estat en contacte amb una persona que ha donat positiu per coronavirus i que, per això, es troba en situació d’aïllament a la infermeria. Rull afegeix que no té símptomes i que es troba bé. Per la seva banda, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha sortit de Lledoners aquest dilluns al matí per anar a treballar a la seva fàbrica de Sentmenat (Vallès Occidental) que es dedica a la fabricació de maquinària per a envasats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa