El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cap d’una mesquita belga: “L’imam deia que parlava amb els serveis secrets espanyols”
  • CA

Testimoni inquietant que encara enterboleix més la figura de l’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satti. Ha estat aquest migdia en el judici del 17A que se celebra a l’Audiència Nacional. A través d’una connexió telemàtica, Soliman Akaunchouh, director  de la mesquita Youssef de Vilvoorde, a Bèlgica. Segons ha declarat, tot i estar gairebé cinc mesos fent d’imam no se’l va arribar a contractar perquè no aportava el “certificat de bona conducta”. Ara bé, segons ha destacat el testimoni al tribunal, l’imam va assegurar que “enraonava amb els serveis secrets espanyols”.

El testimoni, al que la Guàrdia Civil va remetre una interlocutòria en constatar que havia finançat un viatge a Abdelbaky, ha detallat com aquest va arribar a la mesquita. Segons ha dit, va ser al gener del 2016 quan l’imam de la mesquita va marxar i van haver de buscar un altre mestre de cerimònies a d’altres mesquites fins que es va assabentar que Abdelbaky buscava feina. Finalment, Abdelbaky va aterrar a la comunitat, però tot i que li van reclamar, no va aportar el certificat de bon comportament necessari per poder treballar. Per tant, va exercir en període de prova aquests mesos.

Ara bé, el testimoni també ha admès al tribunal que van detectar un comportament “extremista i bastant radical” en les seves intervencions. Fins i tot, Soliman ha remarcat una intervenció el 14 de febrer, el dia de sant Valentí que el va trobar incompatible amb l’entorn belga. El testimoni, però, ha incidit en el que ja va declarar a la fiscalia belga i va recollir el servei d’informació de la Guàrdia Civil, que Abdelbaky presumia de parlar amb “els serveis secrets espanyols”. De fet, el va enxampar, segons l’imam, “parlant amb els agents espanyols per telèfon que li preguntaven on havia estat”. Una informació que va estranyar al president de la mesquita i que va posar en coneixement de la policia belga.

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Catalunya Catalana a novembre 30, 2020 | 17:57
    Catalunya Catalana novembre 30, 2020 | 17:57
    Mentres a Belgica li denegaren la feina per no poder presentar un certificat de bon comportament, a la mesquita de Ripoll no tingueren cap inconvenient en contractarlo, aquesta mateixa associació islàmica, ara vol obrir una tercera mesquita Ripoll amb la única oposició de la regidora d´Aliança Catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa