El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cap d’Informació del CNP durant l’1-O admet que tenien un talp als Mossos
  • CA

 

Un talp en tota regla. La poderosa Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia a Barcelona tenia un informador de dins dels Mossos d’Esquadra. Ho ha explicat aquest matí, el que n’era responsable de la Brigada, el comissari Juan Manuel Quintela, en la seva testifical al judici contra la cúpula d’Interior. De fet, també ho apuntava en un informe sobre la requisa de la documentació dels Mossos a la incineradora de Sant Adrià del Besós. 

 

Quintela ha detallat un primer informe presentat a l’Audiència Nacional sobre la suposada connivència entre el Govern i els Mossos. Ha partit de la premissa que l’executiu de Carles Puigdemont treballava les “estructures d’Estat”. En aquest sentit, ha recalcat que “l’estructura” més ben construïda era “la policia de la Generalitat”.

 

En aquest informe s’incloïa un document que els analistes del Cos Nacional de Policia consideraven clau. Un mail del número dos dels Mossos, el comissari Ferran Lòpez. Un correu del 14 de setembre que com a Comissari Superior de Coordinació Territorial remetia als comissaris en cap de les diferents comissaries i de les Regions Policials amb instruccions.

 

El mail s’interpreta com una ordre que estableix un “control ferri” que, per altra banda, ha assenyalat que en un cos jerarquitzat “ha de ser així”.  També infereixen que es destacaven massa els “principis de congruència oportunitat i proporcionalitat”.  A l’informe es fa constar que “s’ha obtingut de manera confidencial en el marc de les investigacions iniciades arran de l’execució del Referèndum”. A preguntes del fiscal Miguel Ángel Carballo, ha especificat que li va fer “arribar un mosso” que anava passant-los informació interna del cos.

Un talp en tota regla. La poderosa Brigada d’Informació del Cos Nacional de Policia a Barcelona tenia un informador de dins dels Mossos d’Esquadra. Ho ha explicat aquest matí, el que n’era responsable de la Brigada, el comissari Juan Manuel Quintela, en la seva testifical al judici contra la cúpula d’Interior. Quintela ha detallat un primer informe presentat a l’Audiència Nacional sobre la suposada connivència entre el Govern i els Mossos. Ha partit de la premissa que l’executiu de Carles Puigdemont treballava les “estructures d’Estat”. En aquest sentit, ha recalcat que “l’estructura” més ben construïda era “la policia de la Generalitat”. En aquest informe s’incloïa un document que els analistes del Cos Nacional de Policia consideraven clau. Un mail del número dos dels Mossos, el comissari Ferran Lòpez. Un correu del 14 de setembre que com a Comissari Superior de Coordinació Territorial remetia als comissaris en cap de les diferents comissaries i de les Regions Policials amb instruccions. El mail s’interpreta com una ordre que estableix un “control ferri” que, per altra banda, ha assenyalat que en un cos jerarquitzat “ha de ser així”. També infereixen que es destacaven massa els “principis de congruència oportunitat i proporcionalitat”. A l’informe es fa constar que “s’ha obtingut de manera confidencial en el marc de les investigacions iniciades arran de l’execució del Referèndum”. A preguntes del fiscal Miguel Ángel Carballo, ha especificat que li va fer “arribar un mosso” que anava passant-los informació interna del cos.

El mail passat per l’inflitrat l Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa