El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Canadell: “Que l’Estat hagi de robar tests és senyal que ja està en fallida”
  • CA

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha denunciat que l’Estat ha confiscat via decret els tests PCR adquirits per les empreses del sector per assegurar la protecció sanitària necessària als seus treballadors.

Una situació que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, titlla “d’abús de poder de l’Estat”, i avisa que “el fet que l’Estat hagi de robar tests de la Covid-19 a les empreses, que a més els han pagat, és senyal que aquest Estat ja està en fallida”. En declaracions a El Món, Canadell considera que la gestió que està fent Madrid de la crisi sanitària “demostra que és ineficient i inútil per als ciutadans i empreses”, un fet que al seu parer hauria de fer obrir els ulls a la ciutadania en termes polítics.

El president de la Cambra de Comerç, però, assegura que no li sorprèn la requisa de tests al sector de l’automoció, perquè “entra dins de la dinàmica que hem vist les darreres setmanes. Obliguen les empreses i treballadors a la feina, no els provisionen d’EPIS i test, les empreses es busquen la vida i aleshores l’Estat els ho requisa tot? Diu molt poc d’un Estat que hauria de protegir els seus ciutadans, i que no només ho fa malament sinó que impedeix per la Generalitat els pugui protegir retirant-li les competències per un afany nacionalista”.

Sobre el fet que l’Estat hagi traspassat a les empreses la responsabilitat de garantir la salut dels seus treballadors, la Cambra “s’ha queixat per activa i per passiva”, i Canadell afegeix que espera una trucada de la ministra Maroto: “Jo la vaig trucar per demanar-li explicacions, em va dir que només afectava l’agricultura, i quan li vaig dir que llegís bé el decret, que era per a totes les empreses, em va dir que s’ho miraria. No m’ha tornat a trucar”, relata Canadell. Que l’Estat traspassi aquesta responsabilitat als empresaris és, per a Canadell, “l’evidència que ha fet fallida també en la gestió de la crisi, i les conseqüències les pagarem tots”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa