El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Canadell esperona als empresaris a fer un Estat
  • CA

Un dels protagonistes sobtats de l’actualitat sociopolítica catalana, el flamant president la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha estat el protagonista de la nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu, en la seva edició de butxaca a Manresa. Canadell ha estat l’encarregat d’encetar amb una “lliçó magistral” aquesta edició de la UCE descentralitzada amb què ha reivindicat el paper empresarial en el procés d’emancipació nacional al llarg de la història. Un context amb què ha reptat als empresaris a fer un “projecte d’un país digne”.

 

Canadell ha iniciat el seu discurs amb una breu repassada històrica del paper dels emprenedors fins arribar  a l’època de José Maria Aznar a la Moncloa. Un moment en què Madrid va decidir, a parer de Canadell, acumular a més del poder polític amb el poder econòmic. Per Canadell, la “millor representativitat de l’empresariat català passa per les Cambres de Comerç” i no per Foment o altres organitzacions. Aquesta posició permet a la Cambra mantenir el compromís amb el procés i per l’altra establir “plans estratègics pel 2030 i 2040”.

 

“Els empresaris ens hem de preguntar què volem ser de grans; ¿volem seguir sent una autonomia amb un millor finançament o bé generem un projecte de país digne?, ha preguntat socràticament Canadell des de la sala d’acte de l’Institut Lluís de Peguera de la capital del Bages. En aquest sentit, un dels líders de la plataforma Eines de País ha retret a l’establishment que afirmi que en “parlar d’un Estat és fer política i quan parles de continuar a l’Estat no és política”.

 

 

Canadell ha reivindicat que els empresaris tenen dret a reclamar les estructures que facin més efectives i eficaces les empreses i els serveis i béns que produeix. “I si això implica canviar l’estatut polític, es fa; i si això requereix ser un nou Estat, treballarem per fer-ho”, ha sentenciat.

WhatsApp Image 2019 07 01 at 13.01.37

Una imatge de la conferència inaugural de la UCE Manresa a càrrec de Canadell

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa