El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Canadà denega a Puigdemont el permís per entrar al país, segons ‘La Presse’
  • CA

El Canadà ha denegat al president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, el permís perquè pugui entrar al país, segons publica aquest dimarts el mitjà local ‘La Presse’. El diari explica que el Canadà ha optat per no permetre que traspassi les seves fronteres en veure les acusacions que l’Estat espanyol fa del líder de Junts per Catalunya. 

‘La Presse’ recull que l’opció que té ara Puigdemont és arribar al Canadà a través d’un vaixell o a peu, travessant la frontera des dels Estats Units d’Amèrica. “L’operació seria arriscada”, diu el diari, perquè explica que el país podria igualment extradir-lo a l’Estat espanyol.

Puigdemont ja havia amenaçat amb querellar-se amb el Canadà si no responia a la seva petició d’entrada al país abans del 18 d’octubre. El president reclamava al ministeri d’Immigració una resposta a la seva segona sol·licitud d’entrada i avisava que, si no ho feia, demandarà el govern canadenc. Puigdemont va sotmetre al maig una segona petició per obtenir l”Autorització Electrònica de Viatge’ (AEV) per viatjar al Quebec al juny, convidat per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Montreal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa