El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campuzano sobre la carta de Puigdemont: “Espanya no és un país subdesenvolupat i Correus funciona bé”
  • CA

 

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, està sorprès que la carta que va enviar el president de la Generalitat Carles Puigdemont, a la presidenta del Congés, Ana Pastor, no hagi arribat encara a la seva destinataria. Campuzano espera que al llarg de la junta de portaveus que se celebra a aquesta hora, la presidenta de la cambra baixa anunciï als grups la recepció de la carta, “perquè és impossible pensar que una carta que va sortir fa una setmana no hagi arribat encara al Congrés“. Segons el portaveu del PDECat, Espanya “no és un país subdesenvolupat i aquí el sistema de correus funciona bé”.

 

Campuzano també reitera que “la necessitat que el senyor Villarejo comparegui a la comissió de l’Operació Catalunya al Congrés i que aquesta arribi a conclusions com més aviat millor”. Segons el diputat català, després de les declaracions de l’excomissari de la policia espanyola “es posa de manifest els gravíssims problemes de funcionament dels sistemes d’informació i de la policia” i reclama que “algú assumeixi responsabilitats polítiques en la guerra bruta contra els polítics catalans per la gravetat dels fets que anem coneixent”.

Joan Tardà, portaveu d’ERC a Madrid. | E.P.

 

Abans de la junta de portaveus, el líder d’Esquerra Joan Tardà, ha defensat la moció que avui es debatrà a proposta del seu partit sobre la modificació de la llei de llibertat ideològica, de culte i religiosa. Per Tardà “fa dotze anys que perseguim aquesta modificació” però “malgrat que sí que s’ha garantit la llibertat religiosa i de culte, no ha passat amb la ideològica”. Per Tardà, “avui el govern espanyol es pot veure obligat pel Congrés a presentar aquest 2017 una llei que substitueixi la llei del 1980”. Pel diputat d’ERC això seria una “gran victòria”. El portaveu republicà també ha replicat de les paraules del portaveu del PSOE, Óscar Puente, on amenaçava als alcaldes socialistes catalans que facilitin la votació al referèndum de l’1 d’octubre. Segons Tardà, el que passi “és la prova del cotó” del PSOE. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa