El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campo admet que Felip VI no va anar a Barcelona per l’1-O i la sentència de Torra
  • CA

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha admès aquest dimecres al Congrés dels Diputats que el seu executiu no va donar el vist-i-plau a la presència del rei Felip VI a l’acte del CGPJ a Barcelona per la proximitat de l’1-O i la sentència del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació de Torra. Segons Campo, aquesta va ser una decisió “col·legiada” entre el govern espanyol i la Casa Reial on “sobretot es va valorar la millor convivència entre els ciutadans”. “Es va intentar canviar l’acte i no va ser possible, però no només hi va faltar el Rei, sinó 6 dels 16 presidents del TSJ i molts dels jutges, així com la consellera de justícia”, de la Generalitat, ha dit.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a les preguntes dels diputats del PP i Vox. El diputat del PP Carlos Rojas ha acusat el govern espanyol de modificar el Codi Penal per alliberar els presos independentistes i d’haver abandonat el rei Felip VI no deixant-lo assistir a l’acte del CGPJ a Barcelona. Rojas li ha preguntat “qui va prendre la decisió de vetar el rei Felip VI a Barcelona” i ha acusat els ministres de Podem d’atacar els jutges. “Trenqui el seu silenci i defensi Espanya“, ha sentenciat.

El diputat de Vox Ignacio Gil Lázaro ha afirmat que les manifestacions del ministre son “miserables” i propis d’un govern “disposat a tot per tal de seguir al poder” com fer “un trajo a mida als colpistes com la reforma del delicte de sedició”. “Estan disposats a seure a la taula amb els colpistes per parlar ‘autodeterminació, referèndum i amnistia”, ha dit.

Campo, en la seva resposta, ha assegurat que el seu govern “té un projecte de país que encaixa a l’ordenament jurídic”, mentre que el PP aposta per la “trinxera, el negacionisme i el ‘no a tot'”. “Segueixen essent constitucionalistes a temps parcial, i per aquí no van bé”, ha dit Campo. “Sé que no li agrada el pla del govern, però és el que hi ha”.

Campo també ha acusat Vox d’utilitzar la figura del rei com a ariet contra el govern, quan hauria de ser una figura d'”unitat”. “Vostès estan situats al món de l’insult i el fang” i “un cop més els estenc la mà”, “uneixin-se en una justícia per a tots”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa