Campanya espanyolista contra l’Església pel nomenament d’un arquebisbe "separatista"

Joan Planellas va permetre penjar una estelada al campanar de Jafre, on té una casa Albert Boadella

L’espanyolisme ha engegat una campanya cridant a no marcar la casella de l’Església en la declaració de l’IRPF, després que el Papa Francesc hagi nomenat el capellà gironí Joan Planellas com a nou arquebisbe de Tarragona. Per a certs àmbits de l’unionisme Planellas és un mossèn “separatista”. La campanya està liderada pel dramaturg Albert Boadella. Els veïns de Jafre -el municipi del Baix Empordà on Boadella té una segona residència- van penjar una estelada al campanar del poble -del que Planellas n'era el rector-. Aquest fet va indignar la dona del còmic, que ho va denunciar als mitjans de comunicació, al bisbat i a la Santa Seu. El recent nomenat arquebisbe va explicar en aquell moment que la bandera s'havia penjat a petició del poble, i va deixar clar que la família de Boadella era lliure de penjar la bandera espanyola a casa seva.

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas

Per aquest motiu, Boadella va ser el primer en carregar contra Planellas, justament després del seu nomenament. Ho va fer mitjançant una piulada al seu compte de Twitter, on cridava a no marcar la 'x' a casella de l'Església en la declaració de la renda: "El President de Tabarnia trenca relacions amb la Santa Seu i aconsella als tabarnesos que no posin la X en la casella". Des de llavors, el dramaturg no ha parat de criticar en les seves xarxes socials a Planellas, i també al Papa Francesc per haver-lo nomenat.

El polític Alejo Vidal-Cuadras també s’ha afegit a la campanya. “Aquest any no posaré la ‘X’ a la casella de l'Església en la meva declaració de l’IRPF seguint la recomanació del meu admirat amic Albert Boadella. Si el Papa Francesc nomena arquebisbes separatistes a Catalunya, col·laborant així amb la destrucció d'Espanya, amb mi que no compti”, ha escrit el l’exvicepresident del Parlament Europeu a Twitter. En el mateix sentit s’ha pronunciat el candidat de Ciutadans a les eleccions europees, Jordi Cañas, qui ha piulat que “el Papa nomena arquebisbe de Tarragona al capellà separatista radical del poble d’Albert Boadella. Aquest any, una vegada més, tindré fàcil la decisió de la ‘X’”.

 

També ho ha fet el seu company de partit, Juan Carlos Girauta, portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats: "L'arquebisbe separatista de Tarragona li suggereix a Boadella que abandoni el seu poble. T'has lluït, Paco I", ha escrit a Twitter. Igual que el vicepresident d'Espanya i Catalans, Dani Pinto, qui ha animat els seus seguidors de Twitter a no marcar la casella de l'Església en aquesta declaració de la renda. "Jo no ho faré", conclou. 

 

 

Comentaris (19)
Iscar Fa 8 mesos
A Jafre tenen la Font Santa .Ara no es pot beure l'aigua perquè està contaminada.Des que hi viu el Boadella....? Els porc ho contaminen tot
Independència SI Fa 8 mesos
Orgullós de ser independentista. Tots els nous estats des de 1800 han estat separatistes per arribar a la independència, per tant més de la meitat de la humanitat és o ha estat independentista. ll*ll
federalista Fa 8 mesos
anem be posant hooligans nazionalists a tot arreu a la cambra a la esglesia, clar es el que te no ser majoria sempre el 40 o 40 i escaig que per aparentar ser majoria, els indepres us heu de inflirtrar a la cambra a l'esglesia, o be fer butifarrendums on nomes aneu vosaltres, resultat sempre guanyeu, vosaltres quan es fan eleccions serioses on va quasi thotom sou el 47 o el 40 per cent a les autonomiques la primera cifra a les generals la segona jajajajaa.
jo Fa 8 mesos
molt be per el bisbe
Català a Mallorca Fa 8 mesos
Jordi rei deixa de fer el pena, no saps del que parles, una vegada més. Els colono,s una vegada més apropiant-se de "la mayoria silenciosa" ara tots els que no marquem la X a l, església diran que estem donant la raó a en Boadella aquest ja veuràs, després fan un acte i són 4 gamarussos.... Colon,s go home!!!
ganxó Fa 8 mesos
Company, tens tota la raó. Ara es millor no tenir-lo en compte, ja molt tems que ni cas a aquest tal Jordi
vendetta Fa 8 mesos
els brams dels colons ens indican el camí ,jojojojj
Sara Fa 8 mesos
El iaio aquest de la foto de dalt és el de perles com el Teledeum, oi? Suposo que l'església se'n deu recordar del seu "sentit de l'humor" fàcil, inexportable i dolent.
Josep el rebel Fa 8 mesos
La creueta a la declaració de la renda és un dels resultats de la constitució neofranquista.
Nit Fa 8 mesos
Els qui reben diners d´islamistes iranians, ara faran boicot a l´Església Catòlica. Les coses clares.
Per Jordi Fa 8 mesos
Gran intel·lectual i català?, Coby?
arvama Fa 8 mesos
Yo em posere dos de creus per si cola, boadella no vols caldo te dos
Perot Fa 8 mesos
No facis escarafalls Boadella, mai has posat la X en la casella de l'Església. Com tu tots els que protesten, quan fa anys que no heu anat a missa. Ara fent el paper dels ofesos protesteu per fer mal a Catalunya i a l'Església catòlica quan de catòlics no en teniu res.
miquel Fa 8 mesos
Enguany serà el primer any que marcaré la casella de l´Església a la declaració d´hisenda. Aquest és el camí, uns pastors per tothom i no només per a quatre espanyolistes retardats.
A canvi, quan surt algun bisbe lloant la figura de Franco O fan misses en el seu honor, no els preocupa gens ni mica Fa 8 mesos
És el que té ser un feixista. Només necessiten odi irracional cap a qualsevol opinió dissident, males maneres, xuleria i manca d'escrúpols. Bé, i gent que tingui el cervell de la mida d'un cigró que els voti i els defensi anglès xarxes. Per cert, molt bo això d'en Boadella: se'n n riu de la república perquè no existeix i parla en nom de Tabarnia. Pobre gent de Jafre! Boadella arribà de "dominguero" i va voler canviar el poble de dalt a baix. També es van queixar de que les campanes
Busman Fa 8 mesos
Jafre no está en Tarragona pedazo de iletrado. A ver si al que han confundido es a ti. ¡Si hasta lo dice en la crónica!
TSSO Fa 8 mesos
Jo me'n faig creus. Qui administra i disposa dels diners de l'IRPF és la conferència episcopal espanyola. Quan als mitjans de la conferència episcopal els comencin a escopir llavors es queixaran, passarà igual que amb VOX
JORDI Fa 8 mesos
Por cierto, os perdéis a un gran Catalán y un intelectual....a éste paso os quedáis sin ninguno........amiguitos
JORDI Fa 8 mesos
Os ponéis muy contentos con el amarillo y la banderita ésa......no respetáis a nadie......fascismo puro y duro
JORDI Fa 8 mesos
A ver, os lo explico que aquí os lian.........en el pueblo de boadella en Tarragona, el párroco puso en el balcón una bandera cubana de ésas.....Albert al recriminar que no puede monopolizar sus ideales en una institución que es de todos........(fascismo puro y duro) los señalaron como hasta ahora. Es ésa la republiqueta que queréis??
Marta Fa 8 mesos
¿El pueblo de boadella en Tarragona..."????? Noi, Jorge, busca "el pueblo de boadella" al mapa perquè la geografia no és el teu fort. I si et refereixes a l'Alberto Boadella, el seu "pueblo" és Madrid, per voluntat pròpia.
Expañol78 Fa 8 mesos
Pues les dices a la conferencia episcopal española que condenen el franquismo de una puta vez para convencernos de que ellos si son imparciales ideologicamente