Camats acusa el Govern de "mentir" i de "torpedinar" l'estat del benestar

La portaveu parlamentària d'ICV diu que volen convertir-lo en un "estat de la caritat"

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha carregat avui contra el Govern de la Generalitat per les retallades en l'àmbit sanitari. Camats ha emplaçat al president de la Generalitat i al conseller de Salut a "deixar de mentir quan diuen que aquestes retallades de més del 10% en els equipaments hospitalaris no afecten a la qualitat".

Per Camats, sí que afecten i són "un míssil a la línia de flotació que posa en risc el model d'atenció sanitària que hem tingut fins ara" i "una de les potes cabdals del nostre estat del benestar".

La portaveu ecosocialista ha acusat el Govern de CiU d'intentar "torpedinar" l'estat del benestar i convertir-lo "en un model d'estat de la caritat i la beneficència en el què s'atenguin només prestacions residuals, abandonant el model de prestacions universals". Així, ha avisat que les retallades afecten al servei però també "suposen un desmantellament" del model d'estat del benestar.

Després de parlar amb gerència i amb la junta de personal de Can Ruti, Camats ha situat com un dels principals dèficits actuals el fet que els treballadors dels hospitals "no coneixen quin és l'abast dels esforços que hauran de fer" i que no han rebut "criteris de per on han de passar les prioritats a l'hora de reduir pressupostos", de manera que "han de fer el servei a cegues".

 
 

Comentaris