El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Camacho portarà al Parlament mesures per abaixar impostos
  • CA

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat avui que el seu partit presentarà una bateria de mesures fiscals al Parlament per abaixar els impostos. De fet, s’ha presentat com l’única força política que abaixarà els impostos mentre els socialistes i el govern espanyol, ha dit, els volen apujar, i el president de la Generalitat, Artur Mas, diu que no els apujarà però tampoc que els abaixarà.

Després de les declaracions de la passada setmana de Salgado i de Mas, ha manifestat que la seva força política sí que els abaixarà i que “l’economia catalana necessita moderació fiscal i rebaixa i disminució fiscal”. Ha anunciat que presentarien un paquet de rebaixa d’impostos que comença “per la rebaixa de l’impost de transmissions patrimonials, de l’impost d’actes jurídics documentats, la bonificació de l’IRPF dels mutualistes catalans que paguen mútues i abaixar el tram autonòmic de l’IRPF a Catalunya”.

Ha declarat que aquesta és la millor resposta que se li pot donar a la vicepresidenta Salgado després de que suggerís que el Govern hauria d’incrementar els impostos. De fet, ha criticat que Salgado volen que els catalans siguin els “paganers dels errors de l’endeutament Zapatero i Montilla”.

Ha criticat que Mas ‘”a incomplert els compromisos perquè va prometre eliminar l’impost de successions i donacions” i, segons Sánchez-Camacho, Mas ara només es compromet amb el de successions i no el de donacions.

Sánchez-Camacho també portarà aquesta proposta de reduir impostos a la cimera del 25 de març. Ha declarat que espera que “sigui útil i no de fotografia, que incentivi l’economia productiva”. Ha anunciat que el PP presentarà un paquet de mesures fiscals i financeres per impulsar el crèdit i la liquidesa. Ha demanat al president “Mas serietat, rigor, treball i que escolti les propostes de l’oposició i de partits que venim a ajudar i treure Catalunya de la crisi”.

“Sembla que el Govern de Mas vol ensopir i adormir la política catalana”, ha criticat la líder del PP català, al temps que ha demanat a l’executiu que es posi a treballar. “Ajudarem al Govern a solucionar els problemes pressupostaris de la Generalitat, però és obligació de l’oposició ajudar al Govern en allò que no fa i és prendre mesures per ajudar a les famílies catalanes, els autònoms i els empresaris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa