El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Camacho no vol deixar de ser funcionària
  • CA

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, sospesa mantenir el seu escó al Senat una vegada ocupi el que ha aconseguit al Parlament com a presidenta del grup popular, segons han informat fonts del partit. Tot i que en precampanya s’apuntava que la dirigent popular abandonaria la cambra alta una vegada s’estrenés la nova legislatura a Catalunya, ara tot apunta que compaginaria les dues responsabilitats.

Alícia Sánchez-Camacho és tècnica superior de l’administració de Seguretat Social i està en excedència per càrrec electe, motiu pel qual perdria la plaça si abandona el Senat ara, just abans d’obtenir la seva acta de diputada al Parlament. Per aquest motiu, la dirigent popular no va abandonar el Senat per centrar-se en la campanya electoral catalana, com sí va fer el candidat d’ICV-EUiA, Joan Herrera, que va deixar el seu escó al Congrés setmanes abans del seu començament.

Si finalment la candidata del PP a la Presidència de la Generalitat roman a la cambra alta fins al final de la legislatura, Camacho seguirà els passos d’altres antecessors seus, com Aleix Vidal-Quadras, Josep Piqué i Daniel Sirera, que en algun punt de la seva etapa al capdavant del partit van combinar la seva presència al Parlament i Senat.

Precisament, Camacho va substituir el 2008 al Senat l’aleshores president del PP català, Daniel Sirera, qui, al seu torn, havia reemplaçat el 2007 Josep Piqué, que havia compaginat el Parlament i la cambra alta des del 2003.

Camacho és la portaveu de Treball del PP al Senat i entre les iniciatives més destacades que ha fet aquest 2010, destaca una moció que instava el Govern a prohibir l’ús del ‘burca’ als espais públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa