El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Camacho lamenta que Mas prefereixi el PSC
  • CA

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s’ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, per negociar els pressupostos del 2011, tot i que ha lamentat que prioritzi pactar-los amb “els qui han enfonsat Catalunya”, en referència al PSC.

En una entrevista a l’ACN, Camacho ha avisat Mas que si vol portar la ‘sociovergència’ més enllà del debat d’investidura i pactar també amb el PSC la polÍtica econòmica “s’equivoca”. De fet, creu que el president està sent “excessivament contemporitzador” amb els socialistes.

I ha mostrat la seva “predisposició condicionada” a negociar uns comptes que vol “realistes”, “austers”, que serveixin per sortir de la crisi i que no retallin els serveis socials.

A favor de publicar les balances fiscals

Després que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, hagi anunciat que demanarà al govern espanyol que torni a publicar les balances fiscals, Sánchez-Camacho s’ha mostrat partidària que es coneguin aquestes dades. “Ja vam dir que es publiquessin”, ha dit, “els números sobre la taula els volem tots”.

Sánchez-Camacho, però, ha deixat clar que abans de parlar d’una reforma del model de finançament cal centrar-se en la lluita contra la crisi. I ha deixat per al 2012 el debat sobre si el PP acceptarà el pacte fiscal de Mas en cas de necessitar la col•laboració de CiU per a la governabilitat de l’Estat si guanya les eleccions espanyoles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa