Camacho afirma que el resultat "històric" del PP obre la porta al canvi a Espanya

Els populars, però, no seran claus a Catalunya, ja que un dels seus objectius era frenar la "deriva independentista de CiU"

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que els resultats "històrics" del seu partit a les eleccions catalanes, obren la porta del canvi a tot Espanya que ha de portar al president popular, Mariano Rajoy, a imposar-se a les eleccions generals del 2012.

En la seva compareixença davant dels mitjans, ha qualificat d'"històrics" els resultats del seu partit a les eleccions catalanes, que el catapulten fins a la tercera força amb 18 escons, el resultat més gran obtingut mai pels populars a Catalunya.

Els populars han plantejat tota la campanya com l'avantsala de les generals, i mostra d'això ha estat la presència constant de Rajoy a Catalunya, així com de la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i líders regionals, com Alberto Núñez Feijóo, Antonio Basagoiti, Esperanza Aguirre i Javier Arenas.

En aquest sentit, els dirigents del PP consideren que el resultat del PSC, que ha caigut fins a 28 escons, reforça la seva tesi que les eleccions catalanes suposarien el "començament del declivi" del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Els resultats han superat les expectatives del mateix partit - la Camacho mateixa havia limitat a 16 els diputats del PP en una porra electoral feta amb els periodistes que seguien la campanya-, i superen el que fins ara era la fita més gran dels populars a Catalunya, quan el 1995 van arribar als 17 escons de la mà d'Aleix Vidal-Quadras.

Tot i això, l'amplia majoria de CiU -62 escons- allunya l'objectiu dels populars, que aspiraven que la federació necessités un suport estable durant tota la legislatura, per poder "moderar el seu discurs i frenar la deriva independentista".

Durant la seva intervenció, Camacho, visiblement emocionada i eufòrica, s'ha limitat a comprometre's amb els votants del PP a no "defraudar-los" i complir el seu programa electoral íntegrament.

 
 

Comentaris