Camacho acusa Mas d'independentista però li promet suport en reformes econòmiques

Artur Mas li demana que demostri la voluntat de suport en reformes estructurals i li recorda que no es posaran mai d'acord en el model de país

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha demanat a Artur Mas que se centri en l'economia com a futur president de la Generalitat. Camacho l'ha instat a reduir impostos, com el de l'IRPF o el de successions, i a aprimar el sector públic. En aquest sentit la cap dels populars ha insinuat que pot ser un soci del futur Govern, ja que creu que el PSC no compartirà les seves mesures econòmiques.

Camacho ha tornat a exposar part del discurs en castellà per reivindicar "les dues llengües que parla el poble català". Sánchez-Camacho ha acusat Mas de voler la independència de Catalunya i ha afirmat que, amb el concert econòmic cerca la majoria social per assolir-la. "Nosaltres no volem transitar cap enlloc", ha sentenciat en referència a la transició nacional que va proposar Mas el primer dia del debat.

Camacho ha demanat que es garanteixi el bilingüisme i ha reivindicat la sentència del Tribunal Suprem perquè creu que dóna la raó al seu grup.

Dura rèplica de Mas a Camacho

En el torn de rèplica, Artur Mas li ha recordat que l'economia no centra el programa del PP sinó de tots els partits. "No per repetir-ho més li donarà més importància", li ha assegurat. El futur President li ha dit que espera una "actitud positiva" per part del PP tot i que se n'ha mostrat escèptic. "Ja veurem quina és l'actitud de cadascú quan toqui prendre mesures importants", ha advertit.

En aspectes lingüístics el cap de CiU li ha aconsellat que "no hi perdi més temps" ja que no es posaran mai d'acord. "Tampoc cal que parli tota l'estona d'aspectes identitaris ni que digui que Convergència i Unió proclamarà la independència ara mateix", li ha demanat. Mas ha insistit que la llibertat de Catalunya "no té límits". Sobre la sentència del Tribunal Suprem, el candidat ha dit a Sánchez Camacho que fins i tot les famílies castellanoparlants veuen bé l'immersió lingüística. "Saben que és una manera que els seus fills s'adaptin al país", li ha etzibat.

Quan Alícia Sánchez Camacho ha contrareplicat el candidat a la presidència s'ha produït la primera intervenció de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per demanar silenci als parlamentaris. Camacho havia recordat el perfil independentista de CiU, cosa que ha molestat alguns membres de la federació.

 
 

Comentaris