El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo mostra confiança en ERC de cara als pressupostos
  • CA

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, diu que no creu que ERC estigui “en aquests moments, en una situació diferent de quan es va abstenir perquè poguéssim formar govern”, en relació als pressupostos de l’Estat. En una entrevista a RNE, Calvo assegura que Esquerra va “entendre” que “de cap manera” es podia seguir “bloquejant” la política espanyola i creu que mantindrà aquesta línia de cares a l’aprovació dels comptes. “Crec que el titular és com un partit independentista fa amb la seva abstenció que la política espanyola no estigui bloquejada. Alguns n’haurien de prendre nota”, ha dit. En aquest sentit, ha insistit que cal “estabilitat” i que això passa per uns pressupostos. 

D’altra banda i en referència a la petició d’una comissió d’investigació sobre el Rei emèrit, ha dit que faran el que diguin els lletrats del Congrés. “L’any 2018 ja van dir que no tenia cabuda investigar una situació que tenia el paraigües de protecció màxima, perquè així ho diu la Constitució“, ha remarcat.

 

Admet que el coronavirus comença a provocar “efectes” en l’economia espanyola

Per altra banda, Calvo admet que la crisi del coronavirus ja està provocant els primers efectes en l’economia. Ha dit que la situació s’està “allargant” i que el turisme és una part molt important del PIB espanyol. Malgrat això, ha assegurat que des de l’executiu estan treballant per “veure de quina manera aquestes efectes es poden pal·liar”. “Hem d’estar vigilants perquè no hi hagi cap situació que se’n vagi una mica fora del que és desitjable en una economia com la nostra, de les poques del món que està creixent”, ha insistit. En aquest sentit, ha admès que tot i que l’economia “funciona”, hi ha una situació “complicada”.

Amb tot, Calvo ha defensat el sistema sanitari espanyol en la gestió del crisi. “Crec que vam reaccionar molt aviat i molt bé perquè a ningú se li escapa que si estem en situació de contenció obeeix a que es va actuar de manera ràpida i diligent“, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa