Calvo: "Els independentistes només critiquen la justícia espanyola quan no els dóna la raó"

La vicepresidenta del govern espanyol titlla de "pueril" l'actitud dels sobiranistes catalans

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha considerat "una mica pueril" que els independentistes critiquin la justícia espanyola només quan "no els dóna la raó" però que els "sembli bé" quan els diu el que volen com ha tingut lloc avui amb la fallada del Jutjat contenciós administratiu número 9 de Madrid que ha dictaminat que el president a l'exili Carles Puigdemont podrà concórrer a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig. Calvo, que no ha valorat la fallada i ha declinat pronunciar-se sobre "el que ha de fer o faci un altre poder de l'Estat" -"ens sembli el que ens sembli no ens pronunciem", ha dit-, ha expressat el seu respecte "a la independència i el bon fer jurídic de la justícia espanyola".

 

La vicepresidenta ha considerat "curiós" que els independentistes hagin celebrat la fallada del jutjat madrileny perquè, quan la justícia "no els dóna la raó, la critiquen i diuen que Espanya no és una democràcia i que no té una justícia democràtica i garantista". "Però quan els dóna la raó sí... sembla una mica pueril que quan et donen la raó et sembli bé i, quan no, et sembli malament", ha afegit, i ha indicat que en el Govern estan "a altres coses, que és aplicar la Constitució en tota la seva literalitat".

 

 

D'altra banda, ha lamentat que "els independentistes estan provocant-li a Catalunya un problema darrere d'un altre, un desastre darrere d'un altre i des de fa ja molt temps" encara que, ha dit, "per això estan on estan rendint comptes davant la justícia". "Estem evidentment davant d'una situació absolutament inentendible en democràcia i per això els demanarem a tots els partits que deixin de fer el que han fet durant molt de temps, que ha estat tensionar la crisi de Catalunya, i posar-se a l'altura de mires d'aquest país", ha emfatitzat la vicepresidenta.

 

 

Comentaris