El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo defensa que la reunió amb Cs era “absolutament necessària”
  • CA

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha argumentat que la reunió d’aquest dilluns amb Cs era “absolutament necessària” i “normal”. En declaracions a la sortida del Congrés dels Diputats, on s’han reunit d’11.15 h a 12.45 h, Calvo ha dit que la trobada ha servit per “mantenir-se informats” i “escoltar-se mútuament per les necessitats que té el govern en l’arquitectura parlamentària” que hi ha. La vicepresidenta primera de l’executiu de Pedro Sánchez ha tret importància a l’absència de membres d’Unides Podem a la reunió i ha dit que “quan hi ha un ministre, està tot el govern representat“. També hi ha assistit la ministra de Política Territorial, Carolina Darias.

El portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, ha assegurat també a la sortida que no hi ha hagut “vetos” a Unides Podem i ha argumentat que “no tenia objecte” la presència de la formació liderada per Pablo Iglesias perquè s’hi ha abordat temes que “no eren de la seva competència“. La reunió ha estat sense presència de la part d’Unides Podem del govern de coalició i, segons va denunciar la ministra d’Igualtat, Irene Montero, diumenge a Twitter, Cs els ha exclòs de la trobada. “Cs ha rebutjat reunir-se amb el govern de coalició i ha optat per reunir-se només amb el PSOE“, va piular.

Calvo ha recordat que Cs va ajudar el govern espanyol “en moments complicats” “a sostenir l’estat d’alarma” i ha explicat que ja havien quedat a reunir-se a l’agost després de la trobada que van mantenir el 12 de juny. És la segona reunió en menys de dos mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa