El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvo confirma que Sánchez i Iglesias han començat a negociar
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat que el president en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, han començat a negociar un pacte per a formar un govern de coalició. Ho va dir aquest dissabte a la nit en una entrevista a ‘La Sexta Noche’, on també va revelar que ella mateixa ha mantingut contactes amb el dirigent de Podem, Pablo Echenique, per arribar a un acord per a la investidura. Calvo va defensar que és “urgent” aprovar una reforma educativa i uns pressupostos, temes que són a la taula de negociacions amb Podem, segons va explicar. D’altra banda, la vicepresidenta en funcions va negar que hi hagués un “veto” a Iglesias al govern i va instar a aprofitar l'”oportunitat” de la investidura perquè l’única alternativa és un “no-govern”.

Durant l’entrevista, Calvo va afirmar que el PSOE intentarà anar a la investidura “amb el programa i els noms tancats” i va demanar “diligència, prudència i capacitat per arribar fins al final” per evitar abocar el país a una situació “que els ciutadans no entendrien”. “No hi ha cap alternativa davant de la investidura”, va insistir, per després afegir que caldria evitar un “no-govern” o un govern en funcions incapaç d’enfrontar-se a un context marcat per la sentència del procés o el Brexit,. Així mateix, la vicepresidenta en funcions va reconèixer que el govern que sorgeixi de la investidura necessitarà el suport de Cs i el PP per a impulsar reformes. En aquest sentit, va reiterar que el PSOE no té “línies vermelles” perquè té la mirada posada en aconseguir “estabilitat” per governar quatre anys. 

D’aquesta manera, Calvo va explicar que Sánchez trucarà “tots els líders” per demanar-los el seu suport o abstenció de cara a la investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa