Calvet retreu a Colau la poca visió metropolitana de reservar el 30% dels nous immobles a habitatge social

El conseller de Territori adverteix que pot haver "aspectes tècnics" que facin que no tiri endavant, mentre que Colau assegura que diversos informes l'avalen

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha criticat aquest divendres la manca de "visió metropolitana" de la mesura que obliga a reservar el 30% dels nous immobles a habitatge social a Barcelona. Calvet ha advertit que pot haver "aspectes tècnics" que facin que la mesura no tiri endavant, com per exemple que no té en compte la densitat o el seu impacte en la resta del mercat. Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat "confiada" que la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona l'aprovi perquè defensa que diversos informes han "avalat" la "plena seguretat jurídica" de la mesura.

 

 

Calvet ha dit que observa "amb simpatia" la mesura i que l'estudiarà "a fons" quan arribi a mans de la Generalitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit que tenen quatre mesos per "estudiar-la", però ha apuntat que és un "tema socialment urgent" i que hi posaran "tota la capacitat" per no esgotar els terminis. Per la seva banda, Colau ha dit que entén que hi ha una "bona disposició" per part del Govern perquè la mesura tiri endavant. Pel que fa als dubtes que aquesta presenta per als promotors immobiliaris, l'alcaldessa de Barcelona ha recordat que és una mesura que ja s'ha dut a terme a altres ciutats com Londres o París i que els resultats han estat bons. A Londres, per exemple, ha dit que, després d'implementar-la, fins i tot es van "incrementar" les promocions d'habitatge privat.

 

Comentaris