El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvet reclama a l’Estat abordar les infraestructures pendents a Catalunya
  • CA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha aprofitat la participació del ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, a l’acte de cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu per poder “saludar-lo” i intentar “intercanviar o actualitzar” amb ell l’estat en què es troben els projectes d’infraestructures que el govern espanyol té pendents d’executar a Catalunya. En aquest sentit, ha posat com a exemple la necessitat que les principals carreteres de titularitat estatal es puguin “desdoblar” en la seva totalitat, ja que, ha ressaltat, encara “no hi ha cap eix viari” que ho estigui. Pel que fa a la situació política, Calvet ha expressat la voluntat del Govern de reprendre “la via del diàleg” amb l’executiu de l’Estat “en el punt en què el vam deixar”.

 

Calvet ha destacat que les relacions entre el departament de Territori i Sostenibilitat i el ministeri de Foment són “normals” i que totes dues administracions fan un seguiment de les infraestructures pendents d’executar per part de l’Estat a Catalunya. Per aquest motiu, ha explicat que ha volgut “ser-hi” a la Trobada Empresarial del Pirineu per tal de poder parlar amb el ministre en funcions, José Luis Ábalos, i traslladar-li, ha afegit, “els diversos temes que ens preocupen”, com ara el desdoblament de les carreteres N-240 i N-230, entre d’altres.

 

Sobre l’operativitat de l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell, ha volgut fer èmfasi en què la implementació d’un sistema d’aproximació mitjançant GPS és una “exigència” del territori, sobre la qual, ha afegit, no s’han complert els terminis previstos. En aquest sentit, ha dit que aquesta infraestructura és clau per “projectar” el Pirineu i que també ho és des del punt de vista de la candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern l’any 2030. Pel que fa a la carretera que va de la capital alturgellenca fins a la Vall de la Vansa i Tuixén, ha dit que actualment la via està en fase de licitació i pendent de poder-se adjudicar en les pròximes setmanes.

 

Finalment, Calvet ha volgut deixar clar que l’executiu català aposta per reprendre “la via del diàleg” amb el govern de l’Estat “en el punt en què el vam deixar”. En aquest sentit, el conseller de Territori s’ha referit a la “reunió de Pedralbes i a les reunions successives, les quals finalment no van fructificar i van provocar l’avançament de les eleccions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa