El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calvet demana tenir la possibilitat de “rescindir” el contracte amb Renfe
  • CA

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha afirmat que un nou contracte amb Renfe hauria d’incloure la possibilitat de “rescindir” el servei en cas de mala qualitat. Tot i això, ha insistit que fins que no hi hagi les inversions i les transferències no hi pot haver un nou contracte. El conseller ha assegurat que és una “situació anòmala” que la Generalitat no estigui rebent una transferència directa del dèficit d’explotació tot i el traspàs fa deu anys i que Foment faci la transferència directament a Renfe. “Quan hi hagi les inversions i la transferència de diners podrem signar el contracte programa amb Renfe amb elements de control de qualitat per, si s’escau, rescindir el servei i anar a operadors més fiables“, ha declarat.

Calvet ha afegit però que ara per ara no es donen aquestes condicions: “No estem aquí, no hi ha inversions ni transferències, quan hi siguin mirarem les condicions“. Ha afegit que s’haurien d’incloure elements de qualitat suficient “que permetin collar i fins i tot rescindir serveis”.

El conseller ha lamentat que ara per ara no tenen “elements per via contracte per exigir la qualitat requerida”. Ha afegit que Rodalies és “un forat negre del sistema de transport públic de Catalunya” perquè és “poc fiable” perquè “no hi ha ni les inversions que necessita la infraestructura ni el servei adequat”.

Un cop més, Calvet ha reclamat “culminar” el traspàs que es va fer fa una dècada i ha criticat que tampoc s’ha complert el pla d’inversions, amb 4.000 MEUR promesos fins al 2015, dels quals s’han materialitzat “només el 14%. “Sense vies, catenàries i estacions adequades no hi pot haver bon servei”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa