Calafell sortirà de l’AMI i canviarà el nom de la plaça U d’Octubre

L’espai passarà a ser plaça de la Democràcia

El Ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat abandonar l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i canviar el nom de la plaça U d’Octubre. Totes dues mesures les proposava una moció presentada pel PP al ple d’aquesta setmana. El regidor dels populars ha rebut el suport dels 9 membres del govern del PSC i dels dos de Ciutadans. La moció, que demanava substituir el nom de la plaça n hi ha les dependències municipals de Calafell Platja per plaça de la Democràcia, defensava el principi d’objectivitat del consistori i assegurava que dedicar l’indret a la data del referèndum d’independència “instrumentalitzava l’ens local, provant una expressió de voluntat per a una finalitat partidista”.

“Calafell no hauria de tenir cap nom de carrer, avinguda o passatge que commemori actuacions reincidents contràries a resolucions del Tribunal Constitucional”, seguia la moció debatuda ahir dijous, que reivindicava la importància de dedicar una plaça a la democràcia. En aquest sentit, el text remarcava que “un dels valors fonamentals és la separació de poders que porta implícita la independència del poder judicial i el respecte a les seves decisions”.

Pel que fa a l’adhesió a l’AMI, els acords de la moció suposen abandonar l’associació de forma retroactiva, de manera que caldria revertir les aplicacions pressupostàries i acords relacionats amb el pagament de la quota dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019. La relació de Calafell amb l’AMI fa anys que està marcada per la polèmica, ja que l’estat espanyol va impugnar l’adhesió a l’associació feta el 2015. Els anys que ha durat el litigi judicial, l’Ajuntament ha estat pagant les quotes, però el passat mes d’abril un jutge va anul•lar l’adhesió. Segons el tribunal, la defensa d’un projecte polític supramunicipal no és competència d’un ajuntament.

 
 

Comentaris (15)
Joan bcn Fa 7 mesos
Fa anys passava estius a Calafell, la meva família tenia casa, però el pare es v cansar sempre deia que el públic havia ca viat, que no era la gent de sempre. Fa poc vaig anar a passar el dia i certament, es un altre públic, terrasses plenes de gent cridant parlant molt alt, gent maleducada a les platges, en resum, es nota que son desplaçats de Bcn i Tarragona, molt quillo i xoni....
J.O.D.E.R.O.S. Fa 7 mesos
Indepes, ajo y agua.
ganxó Fa 7 mesos
Aixó passar per votar a la tum, tum. Ja m'agradaria veure de que esta composta la seva sang
Jaume Fa 7 mesos
Aquesta gent ni son de Calafell, son la merda que a deixat anar els voltants de Barna, quina pena de Calafell, solament xusma.
Fat Boy Fa 7 mesos
Sera de la Democracia Organica.
Jo Fa 7 mesos
Quin fàstic tenir que conviure amb aquesta gent a Catalunya. El pitjor del ja passat procés ha estat comprovar que convivim amb gent com els votants de PSOE i Ciudadanos .
David Fa 7 mesos
Es diu Plaça de la Democràcia? Doncs que hi posin "Plaça de la Democracia simulada" i ja està... Contents uns perquè hi diu "democràcia" i contents els altres perquè s'especifica que és falsa.
xup Fa 7 mesos
pobre home tan jove i amb la llenga bruta de tan llepar
Legal, il.legal Fa 7 mesos
El que es il.legal es votar LEGALMENT, dels vots en surten uns electes legal i després els il.legals no els deixen fer el seu treball que és legal. Des trileros neu a la m...
Pepet Fa 7 mesos
Però algú enten alguna cosa??Si son els socis del JXC ...perdoneu ho fem un partit nou que ho tinguj clar o no aniré a votar
X*2 Fa 7 mesos
Fora feixistes de merda, sou gentussa
Va cayendo toda la mierda. Fa 7 mesos
El proceso etnicista supremacista cada vez genera más asco en el mundo democrático.
2019 Fa 7 mesos
Aço g¡ha de ser el principi,
Els amics de junts per cat Fa 7 mesos
Aquests socialistes són els de la Diputació de BCN no?
Lleis 6 i 7 de Sep, totalment il-legals !! 1-O totalment il-legal !!! Fa 7 mesos
Lleis 6 i 7 de Sep, totalment il-legals !! 1-O totalment il-legal !!!