El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s titlla de “nyap” el concurs del Govern per a la compra d’urnes
  • CA

El secretari de comunicació de C’s, Fernando de Páramo, ha titllat de “nyap” el concurs per homologar empreses que fabriquen urnes, declarat desert pel Govern, ja que cap de les dues empreses que concorrien han superat els tràmits requerits. En una roda de premsa aquest dimarts, ha ironitzat sobre que viu “en el dia de la marmota”, perquè considera que el Govern –que no renuncia a obtenir-les a través d’un altre procediment– pretén utilitzar les urnes per repetir el procés participatiu del 9N. “El que més em preocupa és que segueixin gastant-se els diners de tots els catalans en una cosa que no es pot fer”, ha dit, i ha recordat que el Govern va xifrar la despesa del 9N en 13 milions d’euros. Ha instat l’Executiu català a “posar-se a treballar” i destinar les partides que pretenen utilitzar en el procés sobiranista a acabar amb els barracons en els quals molts nens catalans estudien o amb les llistes d’espera de la sanitat pública catalana.

De Páramo ha anunciat que en el ple d’aquesta setmana porten diverses iniciatives referent a aquests dos assumptes, perquè “Catalunya és la campiona del món en llistes d’espera” o, com menys, la que registra més problemes en aquestes llistes de totes les comunitats autònomes, ha afirmat. Ha criticat el conseller de Salut, Toni Comin, per ser “opac i amagar” les dades de les llistes d’espera, cosa que també succeeix amb els barracons escolars, en els quals Catalunya també ostenta un rècord, segons ell.

 

En la sessió plenària que comença aquest dimecres, tornaran a proposar que els llibres de text siguin gratis, per ajudar les famílies en una despesa que C’s xifra en 300 euros per fill i curs: “Qui pot estar en contra que els nens tinguin els llibres gratis? Doncs JxSí s’oposa”. Ha recordat que en altres comunitats, com Madrid, s’han posat d’acord perquè aquesta iniciativa tiri endavant, però a Catalunya “totes les propostes que vénen amb el segell de Cs no tiren endavant”.

A més, abordaran la devolució de la paga extra als funcionaris a la qual el Govern “no ha posat data” mentre sí ho ha fet per a la celebració del referèndum –l’1 d’octubre–. Sobre els treballadors públics, exigiran que no es posi en risc la seva seguretat jurídica “per culpa de les aventures i els somnis irrealitzables” d’alguns, ha dit en referència a aquesta consulta que preveu celebrar el Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa