El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s presentarà recurs al Constitucional contra la reforma del reglament del Parlament
  • CA

 

El portaveu adjunt de Cs al Parlament, Fernando de Páramo, ha confirmat aquest dijous que el seu partit presentarà un recurs d’empara al Tribunal Constitucional contra la reforma del reglament del Parlament un cop es publiqui en el Butlletí Oficial de la cambra. “S’estan violant els drets dels diputats”, ha dit. En declaracions als mitjans, De Páramo ha acusat el govern de Carles Puigdemont de pretendre canviar les regles del joc “silenciant l’oposició i la majoria de catalans”. “Pretén emmordassar l’oposició amb aquesta salvatjada política”, s’ha queixat el diputat, que ha explicat que el recurs “persegueix protegir els drets dels diputats però també dels ciutadans que defensen una postura que està del costat de la llei i del sentit comú”.

A parer de Cs, hi ha matèries que no es poden discutir per lectura única. De Páramo ha constatat que Puigdemont, quan algú no opina com ell, el fa fora del Govern o bé l’intenta silenciar amb mecanismes com aquesta reforma del reglament.

De Páramo ha aprovat els interrogatoris que està portant a terme la Guàrdia Civil ja que ha dit que “persegueixen que no s’utilitzin diners públics de tots els catalanes per repetir un fracàs com el 9-N“, que ha assegurat que ja va “costar molts diners” als catalans. En declaracions als mitjans, De Páramo ha defensat que els recursos públics “s’han de protegir” i ha afegit que els polítics no poden creure “que estan per sobre i es poden saltar les lleis”. Així, ha reivindicat que els recursos de que disposa la Generalitat “no són de Puigdemont ni de Junqueras” sinó de tots els catalans i per això ha exigit que es destinin a atendre les seves necessitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa