C's pregunta al Parlament pel "retoc d'abdominals de CR" a TV3

Denuncien "fenòmens paranormals" a la televisió pública, i tornen a exigir la destitució de Vicent Sanchis com a director de TV3

 

 

 

"Vostès seguiran emetent el Gran Hermano VIP del procés i seguiran excloent una part de la societat catalana, en què 2 de cada 3 catalans creuen que TV3 té un biaix separatista? O vostè treballarà per uns mitjans de comunicació que siguin exemple de professionalitat?", ha preguntat el diputat de Ciutadans David Mejía al conseller de Presidència, Jordi Turull, en el marc d'una interpel·lació sobre mitjans de comunicació. I aquest "biaix separatista" inclou una preocupació especial per al principal partit de l'oposició, "els fenòmens paranormals" que observa a TV3. Un dels més destacats, en paraules de Mejía, "treure abdominals d'algun jugador de la lliga de futbol espanyola i canviar banderes espanyoles per catalanes als Jocs Olímpics de Rio". El diputat de C's es refereix a una polèmica del juliol del 2016, en què el programa Esport Club de TV3 va reconèixer que havia retocat una imatge de Cristiano Ronaldo "sense mala fe", perquè hi apareixien "unes marques publicitàries".  A C's també li preocupa que TV3 hagi batejat el 9N com "el judici del segle" i que  "TV3 va corregir una falta d'ortografia en una piulada de Carles Puigdemont, que s'adreçava justament a Ciutadans".

En el torn de rèplica, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha fet un breu apunt sobre TVE abans de començar: "A totes les teles ensenyaven ahir la declaració de Rajoy a l'Audiència Nacional, menys en una tele, en què ensenyaven a fer beixamel, que suposo que deu ser molt interessant". Fet aquest apunt, Turull ha negat que el Govern exerceixi cap control sobre TV3, tal i com ha afirmat C's: "Jo no li dic a TV3 què ha de fer i què no. De fet, fa 15 dies que sóc conseller i no tinc ni el seu mòbil del director de TV3, imagini's quina incidència té el Govern a TV3". Des de C's han tornat a reclamar la destitució de Vicent Sanchis, preguntant a Turull si "pensa complir "el mandat democràtic" del Parlament de reprovar el periodista.

 

Comentaris