El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s planteja que les primàries siguin obligatòries
  • CA

El líder de C’s, Albert Rivera, plantejarà al Parlament que les eleccions primàries siguin obligatòries en tots els partits polítics per elegir candidats. C’s vol que la llei electoral reculli aquest punt per “estalviar els casos de corrupció, que no es produirien si els militants controlessin els candidats”.

En aquesta línia, en el Consell General del seu partit, ha donat “la benvinguda al club” al PSC pel procés de primàries que ha obert de cara a les eleccions municipals a Barcelona. I ha criticat que l’alcaldable del PP per Barcelona, Alberto Fernández Díaz, “estigui sent designat aquest dissabte a dit per Mario Rajoy”, i ha instat els populars que exercitin la democràcia interna.

El deute del govern

Rivera també ha explicat que C’s demanarà al president del Govern, Artur Mas, que expliqui el deute real de la Generalitat i “no creï alarmisme amb opacitat sobre el tema”. “Demanarem al conseller d’Economia que en el termini d’un mes presenti els comptes del Govern perquè els catalans i inversors sàpiguen quina és la situació, i no només el rei i Zapatero”, ha afirmat.

El líder de C’s ha considerat que Mas sembla no voler afrontar la situació i ha criticat que “no aclareixi on vol aplicar les seves retallades”. En aquest sentit, ha assenyalat que caldria retallar en consells comarcals, càrrecs de confiança i administracions que suposin “una duplicitat amb l’Estat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa