El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s lamenta que el PSOE cedeixi a “pressions del PSC” i reconegui la plurinacionalitat d’Espanya
  • CA

 

El portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha lamentat que el PSOE “hagi cedit a les pressions del PSC” i hagi aprovat incloure el concepte de plurinacionalitat de l’Estat dins d’una eventual reforma federal de la Constitució, malgrat que l’esmena aprovada en el 39 Congrés Federal del PSOE manté que la sobirania nacional resideix en el conjunt del poble espanyol. En declaracions als periodistes aquest diumenge a Barcelona, Carrizosa ha apuntat que aquest reconeixement respon les concessions que està fent el PSOE respecte a Podem, del que ha dit que és un partit que està intentant pactar amb les formacions “que volen trencar Espanya” com Bildu, en al·lusió al suport de la formació liderada per Arnaldo Otegi a la moció de censura presentada per Podem.

Així, Carrizosa ha opinat que el PSC “mai s’ha aclarit respecte al tema de les nacions i les nacionalitats” i ha atribuït a aquest fet els seus mals resultats electorals, sota el seu punt de vista, mentre que ha valorat que el concepte de plurinacionalitat és un concepte buit. Preguntat pel contingut d’una enquesta publicada aquest diumenge a l”Ara’ que parla d’una victòria del ‘si’ en el referèndum que vol convocar el Govern, Carrizosa ha sostingut que aquests resultats evidencien que l’1 d’octubre serà una repetició de la consulta del 9N.

Sobre les declaracions del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en les quals afirmava que el referèndum comptaria amb les mateixes garanties que una convocatòria electoral per a unes eleccions autonòmiques, ha considerat que “es contradiuen frontalment amb la intenció per part del Govern d’usar voluntaris en lloc de funcionaris per a l’eventual referèndum”. És en aquest aspecte on, segons Carrizosa, es demostra que aquest referèndum no seria “una convocatòria electoral normal” ja que, si fos legal, podrien utilitzar funcionaris, un argument que suposa un reconeixement implícit per part del Govern de la il·legalitat del referèndum, sota el seu punt de vista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa