C's i SI es reajusten al Parlament després de la sortida de Laporta

Es modifica el repartiment de temps d'intervenció a l'hemicicle, que fins ara es dividia de manera proporcional en funció dels escons de cada subgrup, 4 de SI i 3 de C's, i que ara passaran a partir-se a parts iguals

Els subgrups parlamentaris de C's i SI han acordat avui un reajustament de les seves actuacions al Parlament després que la sortida del president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, alterés les condicions que havia fixat la Mesa de la Cambra per regular l'activitat dels membres del Grup Mixt.

Fonts de totes dues formacions han explicat l'acord tancat segons el qual es modifica el repartiment de temps d'intervenció a l'hemicicle, que fins ara es dividia de manera proporcional en funció dels escons de cada subgrup --4 de SI i 3 de C's-- i que ara passaran a partir-se a parts iguals.

En concret, C's i SI han acordat un repartiment de tres setenes parts del temps per a cada grup, deixant per a Laporta, que segueix en el Grup Mixt tot i que sense estar adscrit a cap partit, una setena part del temps sempre que vulgui intervenir a l'hemicicle.

L'expresident del FC Barcelona podrà durant aquest període de sessions fer una pregunta al Govern i una pregunta al president de la Generalitat en una sessió de control. El nou ajust no afectarà la presència dels dos subgrups en les diferents comissions parlamentàries, que es mantindrà com fins ara fins a la meitat de la legislatura, tal com ha aprovat la Taula.

Tot i això, Laporta perdrà la presidència de la Comissió parlamentària de Cooperació, que passarà a estar en mans del diputat de SI Alfons López Tena fins a la meitat de la legislatura, quan el substituirà el portaveu de C's, Jordi Cañas.

 
 

Comentaris