El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s denuncia que CiU "no vol un millor finançament sinó la independència"
  • CA

C’s ha mostrat el seu desacord amb la voluntat del Govern de reclamar un finançament “singular” per a Catalunya i ha lamentat que CiU “torni a buscar excuses per justificar la seva responsabilitat, ja que és l’única cosa que saben fer els nacionalistes”. 

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas ha manifestat que el Govern ha optat per culpar al model de finançament vigent i iniciar un nou conflicte institucional, i ha reclamat a l’executiu que acusi als veritables responsables del dèficit de la Generalitat, és a dir, al descens de la recaptació fiscal derivat de la crisi i al mal gastament dels recursos públics de l’anterior Govern tripartit en honor de la construcció nacional.

Ciutadans ha defensat un model de finançament de les comunitats autònomes que garanteixi les competències transferides i els serveis públics als ciutadans. Ha denunciat a aquells que utilitzen els recursos que s’haurien de destinar a l’educació, la salut o el benestar per alimentar la seva construcció nacional.

Cañas ha destacat que Ciutadans treballarà perquè en el 2013, any de revisió de l’actual model, es corregeixin aquells aspectes millorables del mateix, sempre que això no signifiqui una vulneració dels principis constitucionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa