El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s deixa sol el PP que perd el recurs per parar la comissió d’investigació del seu finançament
  • CA

El Partit Popular ha conegut avui la cara més amarga de la soledat. Ciutadans, el seu principal aliat en la majoria de votacions al Congrés dels Diputats i amb qui fa pinça per tenir la majoria absoluta de la mesa de la cambra baixa, que és qui decideix el funcionament intern, fixa les ordres del dia del plenari i el reglament de les comissions, ha votat en contra d’un recurs presentat pels populars. Precisament sobre una comissió, la que afecta el presumpte finançament irregular del PP, el partit de Mariano Rajoy havia presentat un recurs per aturar la comissió, ja que al·legaven que no delimitava ni l’objecte ni l’àmbit temporal i institucional de la investigació. I el grup parlamentari popular, capitanejat per Rafael Hernando, va amenaçar en cas que la mesa acabés prenent una decisió contrària als seus interessos: anirien als tribunals.

 

Els tres principals partits de l’oposició espanyola, PSOE, Units Podem i Ciutadans, havien arribat a un acord en el si de la comissió per tal que aquesta iniciés la seva tasca sense esperar a uns informes que el PP havia demanat als lletrats del Congrés i que retardaven l’inici dels seus treballs, cosa que no va agradar gens als populars que va presentar el recurs per aturar-la immediatament. Amb el revés que li ha donat avui la mesa als populars, el partit que governa a Espanya veurà com en uns dies s’interroga en seu parlamentària a tres dels seus extresorers, entre els quals Luís Bárcenas. I tot poques setmanes abans que el president, Mariano Rajoy, hagi de declarar davant la justícia per la presumpta “Caixa B” que tenien al partit quan ell controlava la direcció i amb la que suposadament es van pagar campanyes electorals que ell mateix va dirigir i fins i tot alguna com a candidat.

 

Els populars compliran ara amb l’advertència que va fer en el seu dia el vicesecretari general d’Organització, Fernando Martínez Maillo, i portaran al Tribunal Constitucional la suspensió d’aquesta comissió que ha de posar llum sobre les possibles irregularitats comptables i financeres del seu partit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa