C's considera que el CGE dona un "gran 'zasca'" a JxSí

Carrizosa assegura que "Declarar nul·la la Constitució o l'Estatut, i separar Catalunya de la resta d'Espanya no són assumptes que per la seva naturalesa es puguin fer per lectura única"

 

El portaveu de Ciutadanss al Parlament, Carlos Carrizosa, creu que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) dona "un bany de realitat, un gran 'zasca'" a JxSí, després que es consideri per unanimitat que el mecanisme de lectura única per aprovar en un sol dia les lleis de desconnexió que impulsen JxSí i la CUP vulnera l'Estatut i la Constitució. 

En roda de premsa aquest dijous a la cambra, ha explicat la part del dictamen que afirma que la lectura única -procediment de màxima urgència- només es pot fer si la naturalesa de la norma o la seva simplicitat ho permet.


"Declarar nul·la la Constitució o l'Estatut, i separar Catalunya de la resta d'Espanya no són assumptes que per la seva naturalesa es puguin fer per lectura única", ha dit Carrizosa.

Ha recordat els últims casos on el Consell de Garanties -que és un òrgan consultiu- i el Tribunal Constitucional han "desautoritzat claríssimament" JxSí: la reforma del reglament per tramitar aquestes lleis per lectura única, així com l'anul·lació de la disposició dels Pressupostos de la Generalitat 2017 sobre el referèndum i la llei de ciberseguretat.

 

"Amb aquest relat, amb tots els 'zascas' i contradiccions, entenem que la CUP es vulgui carregar el CGE", ha dit en referència a una esmena dels anticapitalistes a una proposició de llei de SíQueEsPot que anava en aquest sentit, encara que no es va tirar endavant.

 
 

Comentaris