El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s avisa que l’Estat disposa d’eines “per protegir” els funcionaris catalans
  • CA

 

 
 
La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, afirma que el govern de l’Estat disposa d’eines per “protegir els ciutadans de Catalunya davant les intencions de la Generalitat”. La líder de la formació a Catalunya ha fet aquestes declaracions davant la possibilitat que l’executiu espanyol convoqui una cimera de forces constitucionalistes i al·ludint les declaracions del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach, que indicaven que la Generalitat podria sancionar els funcionaris que no complissin amb la llei de transitorietat jurídica un cop estigués en vigor. Arrimadas ho ha dit en una visita a Sabadell on també ha considerat que el fet que el president Carles Puigdemont hagi anunciat que aquest divendres fixarà la data i la pregunta del referèndum “no significa res” perquè des del seu punt de vista es tracta d’una “pèrdua de temps” i una “pel·lícula” que ja es va veure l’any 2014 amb la celebració del 9-N. “Seria un error i una equivocació tornar a gastar 13 MEUR en una festa de l’independentisme”, ha valorat.
 
 
 
 
Arrimadas no s’ha volgut pronunciar sobre les informacions que aquest dijous han aparegut a alguns mitjans de comunicació, que apunten que davant la imminent data i pregunta del referèndum l’Estat espanyol podria convocar una cimera de forces constitucionalistes. “No podem fer especulacions”, ha dit la líder de Ciutadans que ha assegurat que “el govern de l’Estat té les eines per protegir els ciutadans de Catalunya davant les intencions de la Generalitat tal i com vam sentir parlar al diputat Lluis Llach”. Assegura que des del 2014, quan va celebrar-se el 9-N “s’està parlant de la mateixa pel·lícula” i que ara se’n tornarà a parlar quan s’anunciï una nova data. 
 
 

  

“El Govern no té data per acabar la línia 9 del metro, recuperar les pagues extres dels funcionaris, però si per repetir el 9-N”, ha dit Arrimadas que ha considerat que “és una pèrdua de temps que mostra quines són les prioritats de l’executiu català”. Alhora ha valorat que la Generalitat “no sap com per el referèndum, no el pot fer i si el fa serà una cosa com el 9-N”. Així mateix ha afegit que seria un “error i una equivocació tornar a gastar 13 MEUR en una festa de l’independentisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa