C's alerta que Colau "està desapareguda" davant les accions d'Arran

Carina Mejías exigeix que doni explicacions i prengui mesures per evitar més actes

La presidenta de Cs a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha alertat que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha estat "desapareguda" durant les darreres setmanes davant les accions que ha protagonitzat l'organització juvenil vinculada a la CUP Arran contra el turisme, i li ha exigit que doni explicacions i prengui mesures per evitar més actes.

 

En roda de premsa aquest dilluns, ha assegurat que aquestes accions contra el turisme són "conseqüència de l'absència d'autoritat" del govern municipal i que, segons ella, ha hagut de ser l'oposició qui ha reclamat que se celebri una comissió extraordinària per abordar aquesta qüestió. Ha criticat que a Colau "quan la ciutat bull ni hi és ni se l'espera i se li ha anat de les mans" la situació a Barcelona, ja que li retreu que hagi seguit les seves vacances malgrat aquests fets, per la qual cosa li ha exigit que doni explicacions.

Aquest dimarts l'Ajuntament ha convocat una sessió extraordinària de la comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació i Seguretat perquè el Govern municipal informi sobre les accions d'Arran contra un Bus Turístic de la ciutat i diverses bicicletes de lloguer, però Mejías ha criticat que no hi assisteixi Colau, sinó el regidor de Turisme, Agustí Colom, perquè creu que hauria d'anar-hi l'alcaldessa perquè és qui té les competències de seguretat. Ha sostingut que la CUP i les seves organitzacions afins estan fent "la feina bruta" al Govern municipal, que, al seu judici, ha alimentat el discurs contra el turisme i que ara no condemna aquestes accions.

 

 

A més, Mejías ha advertit que Arran i Endavant han anunciat que seguiran fent accions contra el turisme, la qual cosa veu com un desafiament al Govern de la Generalitat i al Govern municipal, perquè els considera els seus socis, ha destacat que utilitzen la "violència política per perjudicar el turisme" i ha negat que siguin fets aïllats, de manera que ha demanat mesures per garantir la seguretat dels ciutadans i dels turistes.

 

Comentaris