C's acusa Mas de "fer polítiques de dretes" amb la supressió de l'impost de successions

Cañas anuncia "un combat permanent" per evitar les sancions en les "retolacions en castellà"

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha acusat el Govern de fer "polítiques de dretes" per la supressió de "l'últim tram de l'impost de successions". El dirigent de C's ha carregat aquest dilluns contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per prendre mesures que considera de 'profunda irresponsabilitat'. Cañas ha sentenciat que "CiU fa el que ja va fer durant 23 anys, destruir l'estat del benestar, l'educació i la sanitat pública, per a beneficiar-ne la privada". A més, el portaveu de C's ha anunciat que "entrarem una modificació de la Llei de consum per a suprimir les sancions", en referència a les multes a empresaris i comerciants "per retolar en castellà".

Cañas ha valorat com "una mesura que no dóna credibilitat" l'anunci de la supressió de l'impost de successions, i ha assegurat que des del seu partit aquesta decisió "denota una profunda irresponsabilitat". En la mateixa línia, el portaveu de C's ha dit que la supressió "respon a la vertadera voluntat i ànima de CiU", acusant la federació de "perjudicar als qui tenen menys i afavorir els qui més tenen".

Cañas ha afegit que la "ppvergència" es veu cada dia "amb més claredat", i que aquesta aliança "de la centre-dreta catalana és l'avantsala de l'acord de pressupostos". "Significarà un cop molt dur pels drets socials del conjunt de ciutadans de Catalunya", ha denunciat. El portaveu de C's ha presentat el seu partit com la "única oposició real a un Govern que, per defensar els drets d'una minoria, ataca i redueix els beneficis de la majoria de ciutadans".

D'altra banda, Cañas ha valorat com a "mesures coercitives del tripartit" multar les empreses que retolen en castellà: "És una imposició de model excloent que amenaça la llibertat dels ciutadans", ha dit. El dirigent de C's ha anunciat que en les properes setmanes "entrarem una modificació de la llei de consum per suprimir les sancions", i ha reiterat que volen fer dels Ajuntaments "un baluard de llibertat, la primera línia de defensa enfront l'independentisme excloent, i un espai de llibertat i de suport" als empresaris i comerciants que siguin sancionats "mentre la norma segueixi vigent".

 
 

Comentaris