El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
C’s acusa el Govern i JxSí de “fotre brot només durant alguns anys”
  • CA

 

Ciutadans ha tornat a apujar el to de les seves intervencions al Parlament. Aquesta vegada, arran d’una interpel·lació al Govern dirigida a la consellera de la presidència, Neus Munté, sobre TV3, que ha fet el portaveu adjunt, Fernando de Páramo. Amb un to de veu especialment elevat, el diputat taronja ha acusat els membres del Govern de Carles Puigdemont i també els diputats de JxSí de viure de la política i aprofitar-se de la seva situació: “Vostès no coneixen res més enllà de la política, tret que durant alguns anys van fotre brot”, ha dit de Páramo, això sí, en castellà. I ha seguit: Vostès han viscut sempre de la política, però fi de cicle, senyora Munté, fi de cicle. Convoquin eleccions i formem un Govern que no s’amagui”, ha reblat. 

 

 

De Páramo ha tornat a preguntar a la consellera Neus Munté per TV3 i el seu director, Vicent Sanchis, i ha assegurat que “els agrada posar i treure directors de TV3, despenjar el telèfon per trucar a TV3, i dir que hi ha mitjans de comunicació que no són de reconegut prestigi però on el senyor Puigdemont escriu articles!”, ha assegurat, per fer una petició al Govern: “Deixin de posar-se amb els mitjans de comunicació, llibertat d’expressió! Vostès controlen TV3 i posen un director de TV3 que fa mítings amb l’ANC”. 

La portaveu del Govern, Neus Munté | ACN

 

 

En el torn de resposta, Neus Munté s’ha mostrat visiblement dolguda pel to emprat pel diputat de Ciutadans. “No li tolero que parli amb aquests termes dels meus companys de grup parlamentari ni del Govern. Diu que no hem fotut ni brot? M’agradaria conèixer el seu currículum professional, i m’agradaria saber quines experiències professionals ha tingut vostè”, ha etzibat la consellera.  Munté ha remarcat que l’actitud i el to del diputat li semblen “d’una indignitat suprema”, i ha sentenciat que “vostès són uns grans maleducats, i a falta d’arguments, ataquen l’adversari”.

 

Pel que fa a TV3, Munté ha recordat a De Páramo que “vostè sap perfectament quin és el paper del Govern, i no està legitimat per parlar de llibertat d’expressió i mitjans públics, perquè són els únics que van demanar una rebaixa de pressupost a TV3 i Catalunya Ràdio”. I li ha preguntat: “Creu vostè que la pluralitat que existeix és comparable a la dels mitjans públics espanyols? Ens donen lliçons vostès que donen suport un govern del PP que ha tancat mitjans i ha fet fora periodistes perquè discrepin?”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa