El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs busca ara les pessigolles a la Caixa de Solidaritat
  • CA

La Caixa de Solidaritat, l’instrument amb què el sobiranisme civil lluita i amorteix la repressió de l’Estat, és un instrument exitós. La seva funció és recaptar fons per sufragar embargaments, pagar costes processals i oferir suport als repressaliats arran de la seva participació en el procés sobiranista. “Solidaritat amb les persones represaliades polítiques” n’és la divisa. 

 

Aquesta entitat mai ha fet cap gràcia a l’unionisme. De fet, en constatar el seu funcionament eficaç ha augmentat la pressió fiscal cap els processats. Fins i tot, s’han donat situacions estranyíssimes, com l’intent de bloqueig del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona d’admetre l’aval de la Caixa de Solidaritat en la darrera remesa d’embargaments d’abans de l’estiu. 

 

Ara, Ciutadans ha decidit posar l’ull en aquesta plataforma. De moment, al partit no li quadra la classificació jurídica de l’entitat. Així, el diputat José Maria Cano ha registrat una pregunta parlamentària al departament de Justícia, que dirigeix la republicana, Ester Capella, per cerfiticar quina “classificació registral “ té  l’Associació de Foment de Caixa de la Solidaritat. Des de Ciutadans no veuen clar si una associació pot fer activitats financeres com les que porta a terme així com la gestió de donacions. 

 

 

La Caixa de Solidaritat, amb l’eslògan “contra les agressions de l’estat”, és la marca de l’Associació de Foment de Caixa de Solidaritat. Domiciliada al número 166, del carrer Rocafort de Barcelona, està inscrita al Registre de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, amb número de registre 64157 secció Primera del registre d’associacions. Des de la Caixa de Solidaritat no volen replicar res perquè “no volen parlar amb periodistes”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa