El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó sosté que el govern espanyol ha provocat que la pandèmia sigui més letal per Catalunya
  • CA

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat aquest dilluns la recentralització de la gestió de la pandèmia per part del govern espanyol i ha assegurat que si en el seu dia s’hagués fet el confinament dràstic que reclamava el Govern de Quim Torra “les xifres no serien les que son”.  Budó ha deixat entendre que si s’hagués fet el confinament total 15 dies abans del que finalment es va fer, i com havia estat reclamant l’Executiu, s’haguessin registrat menys contagis i morts en territori català. “Els resultats haguessin estat diferents”, ha insistit.

Budó ha afegit que “avançar-se ha donat més bons resultats que anar tard, tenim exemples en diferents estats europeus, els que han pres decisions dràstiques a l’inici de la pandèmia han tingut resultats molt menors”.

La consellera ha intentat aclarir en quin punt queden els plans de desconfinament del Govern, en haver-se produït certa confusió sobre mesures anunciades però que no se sap si s’aplicaran o no perquè justament qui decideix és el govern espanyol. En aquest sentit, Budó ha dit que se segueix demanant un confinament total com a millor mesura per contenir la crisi i que els plans pel que fa als nens només s’haurien d’aplicar en el moment que les dades sobre l’epidèmia ho permetin. La consellera no ha especificat cap data en concret, encara que ja el govern espanyol va fixar el 27 d’abril.

Budó ha defensat que malgrat tenir les competències retirades, el Govern ha de seguir treballant en plans de desconfinament que cregui més oportuns per Catalunya. Un pla de desconfinament propi haurà d’estar avalat pel comitè tècnic del Prociat i després aprovat pel Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa