El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó posa en dubte que el PSOE reculli el reconeixement de Catalunya com a nació
  • CA

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, celebra que el PSC “no vegi problema” en reconèixer Catalunya com a nació en el marc de la taula de diàleg, però no veu clar que el PSOE ho reculli de manera immediata. “Seria un bon inici, però tenim dubtes que per part del PSOE es reculli aquesta manera de veure-ho en positiu que ha mostrat el PSC”, ha apuntat Budó, en resposta al ministre de Sanitat i representant del govern espanyol a la taula de diàleg, Salvador Illa. Des de l’Espluga de Francolí, on ha participat en la cloenda de l’assemblea general de l’AMI, Budó ha defensat que aquesta mesa de diàleg no pot ser “l’excusa per a la desmobilització o per diluir els plantejaments que hem defensat fins avui”.

La portaveu del Govern ha manifestat que en el marc d’aquesta taula bilateral -que encara no ha posat data a la reunió del març- s’ha de poder parlar “d’exercir lliurament el dret a l’autodeterminació, de l’amnistia com una de les fórmules per acabar amb la repressió, de deixar de judicialitzar la política i de la recuperació de llibertats i drets socials i polítics”. “La mobilització i el diàleg van de la mà, i l’un no serà possible sense l’altre. De fet, la mobilització enforteix la negociació i la taula de diàleg“, ha insistit Budó.

Durant el discurs de cloenda de l’assemblea general de l’AMI, la consellera de la Presidència ha opinat que, mentrestant, les entitats independentistes com l’ANC i Òmnium, l’AMI, l’assemblea de càrrecs electes i les institucions han de seguir “treballant plegats per assolir els objectius compartits“, de la manera “més ben coordinada possible“, i “reconeixent a cadascú des del seu paper i la seva contribució”. “En aquest camí no hi sobra ningú”, ha defensat.

La consellera Budó ha advertit que “la causa general contra l’independentisme” no s’atura i que, malgrat aquestes “persecucions”, “no afluixem”. “Ens voldrien apàtics i resignats, però no ho han aconseguit perquè la ciutadania, les entitats i l’AMI ens hem mantingut ferms“, ha dit, alhora que ha subratllat el paper “clau” que ha jugat l’AMI “en tot el procés que ha endegat aquest país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa