El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó: “La resposta a la sentència no ha de ser de Govern, sinó de país”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha deixat clar aquest dimarts al migdia que la resposta unitària a la sentència de l’1-O “no passa només per una resposta de Govern sinó de país”. En roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, no ha volgut avançar quina serà aquesta resposta: “S’ha d’acabar de valorar quin serà l’escenari i el moment per poder-ho explicar”.

Preguntada per la possibilitat que es convoqui una aturada de país com a resposta a la sentència, Budó ha assenyalat que “no hi ha cap proposta en aquest sentit sobre la taula del Govern”. “Tots els actors de la societat han de fer les seves propostes, s’han de valorar i, si finalment hi ha aquesta voluntat, des del Govern l’hem de respectar”, ha afegit la portaveu del Govern.

Per la seva banda, el conseller d’Interior Miquel Buch, que també ha comparegut en roda de premsa, ha dit que “si hi ha sentència condemnatòria, els catalans l’entendran com una sentència injusta i segur que mostraran el seu rebuig, de manera cívica, pacífica i respectuosa, com sempre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa