El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó insisteix: “Les eleccions estan aparcades”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha esvaït aquest dimarts qualsevol possibilitat de convocar eleccions en breu a Catalunya. Qüestionada sobre l’assumpte Budó ha dit que “ara no és el moment de cap convocatòria oficial” perquè el Govern ha d’estar centrat en “donar resposta a la crisi sanitària, econòmica i social”.

Budó ha suggerit que el president de la Generalitat, Quim Torra, no es veu pressionat pel fet que tant el País Basc com Galícia sí facin la seva convocatòria. “En aquests indrets era obligatori fer-ho perquè s’havia esgotat la legislatura, no és el cas de Catalunya”, ha recordat.

La portaveu ha reiterat que les eleccions s’han aparcat i que ara el Govern s’ha de centrar en la lluita contra la pandèmia. Passar a un govern en funcions suposaria limitar la seva capacitat d’actuació pel que fa a l’adopció de mesures. “Necessitem un govern amb totes les capacitats per fer front a l’escenari que vindrà”, ha afegit.

Budó també s’ha referit a la necessitat de treballar en aliances amb altres formacions que facin avançar el país, com ara l’acord amb els Comuns pel pressupost. La portaveu ha dit que l’aliança actual entre ERC i JxCAT ho ha fet possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa