Budó insisteix en què cal diàleg de "govern a govern"

"Per poder afrontar el conflicte polític hem de poder parlar amb total llibertat", defensa

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha reclamat aquest dissabte una taula de diàleg en què hi hagi el govern espanyol i l'administració catalana: "No n'hi ha prou que hi participi només un dels partits del Govern".

En una entrevista a la Cope, també ha reivindicat que aquesta taula, en què ha de poder-se "parlar de tot", ha d'estar liderada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

"No demanem res que no es produís en la taula de Pedralbes", ha dit amb referència a la reunió que va tenir lloc al desembre del 2018 al Palau de Pedralbes i en què van ser-hi tots dos dirigents.

Ha declarat que aquesta reunió ha de ser el punt de sortida del diàleg entre Catalunya i la resta d'Espanya: "Per poder afrontar el conflicte polític hem de poder parlar amb total llibertat".

 

Pel que fa a la investidura de Sánchez, ha assegurat que si ERC i JxCat voten de manera diferent no significarà que hi hagi una crisi de govern que obligui a un avançament electoral "perquè no modificaria les majories del Parlament", i ha dit que el Govern ha cedit aquestes negociacions a les forces polítiques.

També ha considerat que l'actitud de Sánchez no permet a JxCat cap altre posicionament que no sigui el 'no' a la seva investidura, perquè creu que, des que governa el PSOE, no ha canviat res en comparació amb l'etapa del PP: "La repressió ha anat en la mateixa línia i fins i tot ha augmentat".

En relació amb el judici a què es va enfrontar Torra per col·locar un llaç groc a l'edifici de la Generalitat, ha declarat que "no contemplen cap altra resposta que no sigui l'absolució" perquè, si no fos així, s'estaria condemnant l'exercici del dret d'expressió, en les seves paraules.

 

Comentaris