Budó espera que el Parlament es "posicioni" si la inhabilitació de Torra es confirma

El Govern prepara un recurs de cassació per presentar davant del Suprem durant la primera setmana de febrer

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dimecres que pertocarà al Parlament de Catalunya “posicionar-se enfront de la sentència” d’inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, quan aquesta sigui ferma. “El Parlament rebrà la sentència on se li dona la instrucció que haurà de resoldre, òbviament”, ha manifestat Budó, sense especificar quina resolució creu que se li hauria de donar. Budó no ha mencionat la paraula "desobediència" però la conclusió de la seva exposició és que el Govern creu que el Parlament té alternatives a acatar al sentència. La portaveu s'ha referit a un "posicionament" de la cambra, però també que es podria obrir el procés per anar a eleccions, si aquest posicionament fos favorable a la sentència del TS.

Budó ha explicat que s’està elaborant el recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presentar davant del Tribunal Suprem (TS). El termini per fer-ho acaba la primera setmana de febrer.

 

El Govern ha rebut aquest dimecres un informe dels serveis jurídics de la Generalitat que confirmen que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre Torra i la seva inhabilitació “no pot comportar el cessament del president”. “La conclusió de l’informe és clara, una interpretació extensiva de les causes del cessament del president suposaria una violació del dret fonamental de participació política i contemplar una causa de cessament del president que no existeix en el marc estatutari legal i aplicable”.

 

Comentaris