El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó diu que si Torra és inhabilitat no cal anar per força a eleccions
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, diu que si el president de la Generalitat, Quim Torra, finalment és inhabilitat pel Suprem, no caldria anar forçosament a eleccions. En una entrevista que publica ‘El Punt Avui‘ aquest dissabte, la consellera subratlla que “amb i sense eleccions a JxCat hi ha molta gent amb capacitat de lideratge per encapçalar la presidència del país”. De fet, admet que JxCat i ERC tenen “diferents converses” sobre “diversos escenaris” que cal “acabar d’ajustar” i que la llei permet. Per altra banda, Budó confia que els republicans donin suport a la líder de JxCat a Madrid, Laura Borràs, i no donin suport al suplicatori que reclama el Suprem per investigar l’exconsellera, durant la votació al Congrés.

“No sé si podrem esgotar o no la legislatura, sé que com a Govern hem de continuar centrats en gestionar la crisi”, ha asseverat Budó, que confia que la justícia espanyola accepti el recurs de Torra contra la seva inhabilitació.

Aquí, la consellera apunta que hi ha “diferents escenaris que permet la llei”, en cas que la sentència del Suprem obligui Torra a deixar el seu càrrec de manera ferma. Sigui com sigui, Budó ha remarcat que serà ell qui “acabarà decidint” perquè és qui té la capacitat de convocar les eleccions.

La portaveu també adverteix que una cita electoral a la tardor del 2020 “dificultaria” l’aprovació dels pressupostos del 2021. Per altra banda, opina que a JxCat i a ERC els uneixen “més coses” que no pas les que els separen i que, “amb molta probabilitat”, tornaran a governar “plegats” en la propera legislatura.

Sobre el suplicatori per investigar Borràs, la consellera ha admès que no sap què votarà ERC, però ha recordat que JxCat sempre ha donat suport als dirigents dels republicans que han patit “repressió” a la justícia.

Finalment, la portaveu del Govern ha informat que la conselleria d’Ensenyament preveu contractar uns 9.000 docents més el curs vinent, i que Nissan va “enganyar” tant la Generalitat com la Moncloa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa